TERAPI

Vores venteliste er åben!


Vores venteliste er åben i øjeblikket. Er du interesseret i at starte i et terapiforløb hos os, er du velkommen til at sende en mail til kontaktbastterapi@protonmail.com. I din mail må du meget gerne skrive lidt om dig selv, og hvorfor du henvender dig til Bast. Du vil herefter blive inviteret til en informationssamtale, hvor vi vil høre mere om dig. Herefter vil vi vurdere, om vi kan tilbyde dig den terapeutisk hjælp, du har brug for. Hvis du optages på ventelisten, vil den første ledige terapeut kontakte dig og påbegynde et terapeutiske forløb med dig. 



Hvem henvender vi os til?

Basts målgruppe er personer over 18 år, der har været udsat for belastende oplevelser i barndommen (dvs. inden de fyldte 16 år).


Belastende barndomsoplevelser kan for eksempel være:
               - Omsorgssvigt
               - Vold
               - Seksuelle overgreb
               - Dødsfald eller sygdom i familien
               - Stof- eller alkoholmisbrug i familien
               - ... Eller mange andre forhold, der har vanskeliggjort en normal og sund opvækst 

Når man i barndommen forstyrres i sin udvikling, kan det sætte aftryk på det voksne liv. Forskning har for eksempel vist, at tilknytningsbrud og svære oplevelser i barndommen kan føre til psykiske problemer i voksenlivet såsom angst, depression eller PTSD. Svære opvækstvilkår og psykisk sygdom er tabuiserede emner, som mange har vanskeligt ved at tale om. Dette kan føre til isolation fra omverdenen og give en følelse af ikke at høre til nogen steder – selv omgivet af mange mennesker, kan man føle sig alene.


At have oplevet belastning i barndommen kan sætte aftryk på den måde man indgår i betydningsfulde relationer med andre mennesker. For nogle synliggøres det i parforholdet, på arbejdet, under uddannelse eller i familielivet, hvor gamle negative mønstre fra tidligere træder frem. Disse mønstre gør det svært at være overfor andre mennesker på den måde, som man egentlig ønsker det. At få øje på disse sammenhænge og tage ved lære af dem er noget af det vi arbejder terapeutisk med i Bast. Vi ønsker at skabe rum for, at den enkelte kan bearbejde fortiden og bevæge sig mod øget livskvalitet.